Gezond en lekker eten zonder de aarde uit te putten!

Menu van morgen

Ontdek hoe jij van gezond en lekker eten kunt genieten zonder de aarde uit te putten. Eet van alles, maar kies meer van het een en minder van het ander. Geef groenten bij iedere maaltijd de hoofdrol.

Eet zoveel mogelijk met het seizoen mee en kies voor lokale producten. Varieer uitgebreid met peulvruchten, noten en granen en eet met mate vlees, vis en zuivel. Wees creatief en verspil geen voedsel. Zo ziet het Menu van Morgen van Natuur & Milieu er uit.

Gezonde en duurzame oplossingen

De wereld voeden zonder haar op te eten

Nederland heeft een sterke voedselsector. De boeren zijn goed opgeleid, de wetenschappers slim en de levensmiddelenindustrie is innovatief. We hebben creatieve koks en oplossingsgerichte ngo’s. En niet te vergeten veel mondige consumenten die van uitproberen houden.

Kortom: Nederland heeft alles om voorop te lopen in het ontwikkelen en vermarkten van de duurzame voedseloplossingen van de toekomst. Dat is goed voor onze economie, goed voor mensen, en goed voor de natuur. Zo voeden we de wereld, zonder haar op te eten.

Duurzaam en gezond eten met minder vlees

Natuur & Milieu stimuleert een ecologisch efficiënte, gezonde en duurzame consumptie en productie van voedsel. Er zijn enorme verbeteringen mogelijk – een kwestie van andere eetgewoonten en productiemethoden.

Bijvoorbeeld: Een menu met meer vers en seizoensgebonden voedsel, dat zo min mogelijk is bewerkt. Een dieet met meer plantaardig voedsel en minder vlees. Veehouders die het meeste voer dat ze nodig hebben zelf produceren.

Wij bepleiten dat Nederland zijn landbouwkennis naar ontwikkelingslanden exporteert. Zo kan ook daar duurzaam en ecologisch efficiënt voedsel worden geproduceerd. Wij helpen boeren businessmodellen te creëren waarmee ze meer kunnen verdienen met minder productie. We zetten graag duurzame boeren in het zonnetje.

Op die manier houden we voedsel lekker, betaalbaar én gezond!

Bewust eten

Go Go Groenten

In het Menu van Morgen van Natuur & Milieu is de hoofdrol gereserveerd voor groenten en fruit. Ze zijn niet alleen goed voor je gezondheid, ze dragen ook volop bij aan een beter milieu. Het kost veel minder energie en grondstoffen om groenten en fruit te verbouwen dan bijvoorbeeld vlees. Daarnaast stoot de teelt van groenten en fruit veel minder CO2 uit. Dat helpt tegen klimaatverandering en de opwarming van de aarde. Kies je ook nog voor groenten en fruit uit het seizoen, dan zijn ze vaak lokaal verbouwd en leggen ze veel minder kilometers af naar je lokale supermarkt.

Bij Go Go Groenten geven we je tips en inspiratie om lekker te variëren en zo veel mogelijk groenten en fruit binnen te krijgen!

Go Go Groenten