Voor energiebewust ondernemen

Het Klimaatplein

Klimaatneutraal willen ondernemen met als eerste vraag: hóe moet ik dat doen? Het Klimaatplein informeert, inspireert en activeert je om de CO2-voetafdruk van je organisatie te verkleinen. Bijvoorbeeld door inzicht te krijgen in het energieverbruik en door te laten zien hoe je energie gaat besparen en duurzame energie opwekken. De diverse online tools voor klimaatneutraal ondernemen bieden praktische handvatten en de nieuwsblog staat vol met concrete cases en inspirerende visies.

De mensen achter het Klimaatplein

Rob van der Rijt is oprichter van het Klimaatplein. Hij werkte eerder bij Rabobank en Climate Neutral Group. Via uitgever Kluwer verscheen zijn boek “In 5 stappen CO2-neutraal ondernemen”. Het team van het Klimaatplein laat ondernemers met kennis en passie zien hoe klimaatneutraal ondernemen bijdraagt aan het versterken van de kernactiviteiten en het waarborgen van een volhoudbare planeet.

Naast het landelijke Klimaatplein is er ook de Bosscheenergiecoalitie.nl voor de Gemeente ‘s-Hertogenbosch, DuurzaamMOED.nl voor de regio Hart van Brabant, Samen Klimaatactief voor de stad Antwerpen en de Engelstalige versie Carbonfootprintmanagement.com.

Lees meer over het Klimaatplein

Handige rekentools en tips

Duurzaamheid staat steeds vaker bovenaan de ondernemersagenda. Het verkleinen van de impact op klimaatverandering is daarvan een belangrijk onderdeel. Door klimaatneutraal te ondernemen neem je 100% verantwoordelijkheid voor de eigen uitstoot van broeikasgassen, zoals CO2. En dat levert niet alleen voordeel op voor het klimaat, maar ook voor de eigen portemonnee. 
Wil je gestructureerd aan de slag met klimaatneutraal ondernemen? Volg dan ons gratis 5-stappenplan en maak gebruik van de kennis van onze partners om aan iedere stap concreet invulling te geven.

Ja, ik wil aan de slag.