CO2-emissies verlagen

Energie besparen in huis is slim, want met elke besparingsmaatregel gaat je energierekening omlaag. Dat scheelt geld en is goed voor het milieu. Bovendien is een energiezuinig huis ook een comfortabel huis. Behaaglijk warm in de winter en aangenaam koel in de zomer. En als je hiermee je energielabel verbetert, wordt je woning ook nog eens meer waard.

Zie ook voor meer informatie: Milieu Centraal

CO2-emissies verlaag je niet alleen langs de weg van energiebesparing, het kan ook via wat je kookt, bakt en eet. Ook hierover vind je projecten.

Placeholder image

Slimwoner

Energie besparen voor het milieu en voor je energierekening.

Lees meer Ja, ik investeer
CO2-emissies verlagen
Placeholder image

Milieu Centraal

Milieu Centraal is de praktische gids voor duurzame tips en adviezen. Hoe kan ik in mijn vloer isoleren en wat bespaar ik dan? Wat is een klimaatvriendelijk gerecht? Hoe groot is de impact van vliegen? Waar laat ik een oude videoband? Met Milieu Centraal ontdek je wat je zelf kunt doen, en hoe je dat aanpakt. Er zijn veel websites over duurzaam leven. Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal onderscheidt zich met onafhankelijke, betrouwbare en praktische informatie. Nuchter over het milieu en niet gebonden aan commerciële belangen. Met het realisme dat consumenten naast groen ook geld en gemak belangrijk vinden. Alle tips en adviezen zijn gebaseerd op (wetenschappelijk) onderzoek. Experts zorgen ervoor dat de kennisbasis up-to-date blijft. Een maatschappelijke adviesronde onder bedrijven, branches en maatschappelijke organisaties draagt bij aan diversiteit van en draagvlak voor inzichten. De wetenschappelijke raad van advies vormt het sluitstuk van de kwaliteitsborging. De leden zijn verbonden aan een onderzoeksinstituut of universiteit.

Lees meer Ja, ik investeer
CO2-emissies verlagen
Placeholder image

Menu van morgen

Ontdek hoe jij van gezond en lekker eten kunt genieten zonder de aarde uit te putten. Eet van alles, maar kies meer van het een en minder van het ander. Geef groenten bij iedere maaltijd de hoofdrol. Eet zoveel mogelijk met het seizoen mee en kies voor lokale producten. Varieer uitgebreid met peulvruchten, noten en granen en eet met mate vlees, vis en zuivel. Wees creatief en verspil geen voedsel. Zo ziet het Menu van Morgen van Natuur & Milieu er uit.

Lees meer Ja, ik investeer
CO2-emissies verlagen
Placeholder image

Brabant woont slim

Het energieloket van de gemeente Den Bosch staat voor u klaar, kom snel kijken! Geeft u ook een maandsalaris uit aan energie? Dat kan anders! Met isolatie bespaart u geld, is uw huis 's winters warm en 's zomers lekker koel. Zonnepanelen? Ook dat is een goede investering! Het energieloket van de gemeente staat voor u klaar!

Lees meer Ja, ik investeer
CO2-emissies verlagen
Placeholder image

Het Klimaatplein

Klimaatneutraal willen ondernemen met als eerste vraag: hóe moet ik dat doen? Het Klimaatplein informeert, inspireert en activeert je om de CO2-voetafdruk van je organisatie te verkleinen. Bijvoorbeeld door inzicht te krijgen in het energieverbruik en door te laten zien hoe je energie gaat besparen en duurzame energie opwekken. De diverse online tools voor klimaatneutraal ondernemen bieden praktische handvatten en de nieuwsblog staat vol met concrete cases en inspirerende visies.

Lees meer Ja, ik investeer
CO2-emissies verlagen