Educate Protect Restore

CoralGardening

Vastleggen van CO2 door koraalgroei.

Het beschermen en herstellen van koraalriffen

CoralGardening bouwt samen met toeristen en lokale partners kunstmatige riffen, die meteen aantrekkelijk zijn om op te duiken en te snorkelen.

Koraalriffen zijn een van de mooiste natuurgebieden die er zijn. Ze zijn van levensbelang voor het leven op aarde, toch worden ze met uitsterven bedreigd. Vervuiling, overbevissing, massatoerisme en opwarming van de aarde zijn negatieve invloeden op het voortbestaan van koraal.

CoralGardening zet zich in voor het beschermen en herstellen van koraalriffen. Ze legt samen met toeristen, lokale partners en kunstenaars een beeldentuinen aan, waarop koraal wordt gekweekt en die schuilplaatsen biedt voor vissen. De beelden worden met diverse duikscholen onder water geplaatst, waarna er koraal op getransplanteerd wordt. Deze riffen dienen vooral in het begin te worden onderhouden, net zoals een tuin boven water.

Meer info over CoralGardening

De activiteiten van CoralGardening hebben de volgende resultaten:

  • Vastleggen van CO2 door koraal groei. Koraal gebruikt CO2 om het skelet te bouwen en dit kan op die manier tot wel duizenden jaren opgeslagen blijven
  • Herstel van koraalriffen en daardoor behoud van biodiversiteit
  • Toename van de visstand
  • Mooie duiklocatie, wat de natuurlijke riffen ontlast van duikactiviteiten en die de duikvaardigheden van duikers verbetert
  • Kustbescherming
  • Werkgelegenheid en bron van inkomsten voor lokale bevolking
  • Sociale verbindingen tussen toerist en lokale bevolking

Steun CoralGardening

CoralGardening ontvangt geen subsidie en is afhankelijk van particuliere donaties. Giften van mensen zoals U. Uw bijdrage is van groot belang! Met uw bijdrage schaffen wij op locatie materialen aan om koraalriffen te beschermen en herstellen. Het geld gaat rechtstreeks in de bescherming van koraalriffen en de aanleg van beeldentuinen waarop koraal gekweekt wordt. Ook besteden we uw bijdrage aan het geven van educatie. CoralGardening is een ANBI-stichting. Dat betekent voor u dat giften, onder voorwaarden van de Belastingdienst, aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting.

Bouw mee met CoralGardening