VOOR EEN BETER EN EERLIJKER KLIMAAT

FairClimateFund

Reduceer je CO2-uitstoot en geef de allerarmsten een betere toekomst.

In 4 stappen Fairtrade Klimaatneutraal!

Breng met behulp van FairClimateFund uw CO2-voetafdruk in kaart. En draag met eerlijke CO2-compensatie bij aan een beter klimaat en een beter leven voor mensen in ontwikkelingslanden, die het meest kwetsbaar zijn voor de gevolgen van klimaatverandering.

1 Uw CO2-voetafdruk in kaart brengen

Uw CO2-voetafdruk wordt bepaald door verschillende factoren: denk aan uw elektraverbruik, vliegreizen en dagelijks vervoer. FairClimateFund helpt u bij het in kaart brengen van uw CO2-voetafdruk via onze CO2-calculator.

2 Uw CO2-uitstoot verminderen

Duurzaam leven begint met het maken van bewustere keuzes op het gebied van consumeren, wonen en vervoer. U kunt op ieder moment zelf beslissen om uw CO2-voetafdruk te verkleinen. Kijk hier voor tips!

3 Zelf duurzame energie opwekken

Voor de energie die u toch nog nodig heeft, adviseren wij om zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame energie. Denk aan elektrisch rijden of investeren in zonne-energie of windenergie.

4 Uw rest CO2-uitstoot compenseren

 

Compenseer nu

Eerlijke CO2 compensatie

FairClimateFund maakt projecten mogelijk die CO2 uitstoot reduceren en daarnaast een betere toekomst geven aan de allerarmsten. Dit doen wij door te investeren in klimaatprojecten voor schone kookmethoden voor huishoudens in ontwikkelingslanden volgens eerlijke uitgangspunten. Als bedrijf, organisatie óf als particulier kunt u aan deze projecten bijdragen en uw CO2 uitstoot compenseren.

Voor meer informatie

Over FairClimateFund

FairClimateFund wil aantonen dat de CO2-markt op een eerlijke en effectieve manier ten goede kan komen aan mensen die het meest kwetsbaar zijn voor de gevolgen van klimaatverandering. Degenen met de grootste CO2-voetafdruk investeren in CO2-reductie projecten met een grote sociale impact die voldoen aan de eisen van de Gold Standard en de Fairtrade Climate Standard.

Onze visie

Wij streven naar een eerlijk klimaat: een wereld waarin degenen die het meest bijdragen aan klimaatverandering investeren in projecten voor CO2-reductie. Deze projecten komen ten goede aan mensen die het meest kwetsbaar zijn voor de gevolgen van klimaatverandering.

Ons doel is om vóór 2025 - samen met onze partners - schonere kookoplossingen te bieden voor een half miljoen mensen en een half miljoen bomen te planten, waarmee een miljoen ton CO2 gereduceerd wordt.

Meer over ons