CO2 compenseren

Je eigen CO2-emissies verkleinen is de meest effectieve weg een bijdrage te leveren aan het tegengaan van de door de mensen veroorzaakte klimaatverandering. Echter je kunt niet alle CO2-uitstoot verhinderen. Je kunt, als je dat wilt, je uitstoot wel compenseren. Dat kan bijvoorbeeld door bomen te (laten) planten, of projecten voor energiebesparing of duurzame energie financieel te steunen, of door CO2-emissierechten op te kopen en te vernietigen, waardoor het aantal emissierechten vermindert.

Placeholder image

Milieu Centraal

Milieu Centraal is de praktische gids voor duurzame tips en adviezen. Hoe kan ik in mijn vloer isoleren en wat bespaar ik dan? Wat is een klimaatvriendelijk gerecht? Hoe groot is de impact van vliegen? Waar laat ik een oude videoband? Met Milieu Centraal ontdek je wat je zelf kunt doen, en hoe je dat aanpakt. Er zijn veel websites over duurzaam leven. Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal onderscheidt zich met onafhankelijke, betrouwbare en praktische informatie. Nuchter over het milieu en niet gebonden aan commerciële belangen. Met het realisme dat consumenten naast groen ook geld en gemak belangrijk vinden. Alle tips en adviezen zijn gebaseerd op (wetenschappelijk) onderzoek. Experts zorgen ervoor dat de kennisbasis up-to-date blijft. Een maatschappelijke adviesronde onder bedrijven, branches en maatschappelijke organisaties draagt bij aan diversiteit van en draagvlak voor inzichten. De wetenschappelijke raad van advies vormt het sluitstuk van de kwaliteitsborging. De leden zijn verbonden aan een onderzoeksinstituut of universiteit.

Lees meer Ja, ik investeer
CO2-emissies verlagen
Placeholder image

Het Klimaatplein

Klimaatneutraal willen ondernemen met als eerste vraag: hóe moet ik dat doen? Het Klimaatplein informeert, inspireert en activeert je om de CO2-voetafdruk van je organisatie te verkleinen. Bijvoorbeeld door inzicht te krijgen in het energieverbruik en door te laten zien hoe je energie gaat besparen en duurzame energie opwekken. De diverse online tools voor klimaatneutraal ondernemen bieden praktische handvatten en de nieuwsblog staat vol met concrete cases en inspirerende visies.

Lees meer Ja, ik investeer
CO2-emissies verlagen
Placeholder image

FairClimateFund

Reduceer je CO2-uitstoot en geef de allerarmsten een betere toekomst.

Lees meer Ja, ik investeer
CO2 compenseren
Placeholder image

Carbonkiller

CO2-rechten kopen en vernietigen, Carbonkiller maakt het mogelijk.

Lees meer Ja, ik investeer
CO2 compenseren
Placeholder image

Trees for All

Je CO2-emissie compenseren door de aanplant en bescherming van bomen. Trees for All (voorheen Trees for Travel) is een stichting en erkend goed doel met CBF-Keur. Jouw bijdrage voor CO2-compensatie en het planten van bomen investeert Trees for All in de aanleg van nieuw bos en de bescherming van bestaand bos. Deze projecten leveren extra inkomsten op voor de lokale bevolking en dragen bij aan herstel van natuur en milieu. De stichting is opgericht in 1999 en heeft inmiddels al miljoenen bomen en struiken geplant.  

Lees meer Ja, ik investeer
CO2 compenseren
Placeholder image

CoralGardening

Vastleggen van CO2 door koraalgroei.

Lees meer Ja, ik investeer
Natuurherstel