Projecten

U wilt uw CO2-emissie compenseren, of u wilt uw emissie verlagen, of u wilt nadere informatie over het klimaatvraagstuk en wat daarmee samenhangt, dan bent u hier aan het goede adres. Bekijk de projecten van tal van organisaties op deze site.

Deze lijst met projecten is dynamisch, dat wil zeggen dat er regelmatig nieuwe projecten zullen worden toegevoegd. Wilt u op de hoogte blijven van de uitbouw van deze reeks projecten, dan abonneer u op onze e-nieuwsbrief.

 

Placeholder image

Slimwoner

Energie besparen voor het milieu en voor je energierekening.

Lees meer Ja, ik investeer
CO2-emissies verlagen
Placeholder image

Milieu Centraal

Milieu Centraal is de praktische gids voor duurzame tips en adviezen. Hoe kan ik in mijn vloer isoleren en wat bespaar ik dan? Wat is een klimaatvriendelijk gerecht? Hoe groot is de impact van vliegen? Waar laat ik een oude videoband? Met Milieu Centraal ontdek je wat je zelf kunt doen, en hoe je dat aanpakt. Er zijn veel websites over duurzaam leven. Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal onderscheidt zich met onafhankelijke, betrouwbare en praktische informatie. Nuchter over het milieu en niet gebonden aan commerciële belangen. Met het realisme dat consumenten naast groen ook geld en gemak belangrijk vinden. Alle tips en adviezen zijn gebaseerd op (wetenschappelijk) onderzoek. Experts zorgen ervoor dat de kennisbasis up-to-date blijft. Een maatschappelijke adviesronde onder bedrijven, branches en maatschappelijke organisaties draagt bij aan diversiteit van en draagvlak voor inzichten. De wetenschappelijke raad van advies vormt het sluitstuk van de kwaliteitsborging. De leden zijn verbonden aan een onderzoeksinstituut of universiteit.

Lees meer Ja, ik investeer
CO2-emissies verlagen
Placeholder image

Menu van morgen

Ontdek hoe jij van gezond en lekker eten kunt genieten zonder de aarde uit te putten. Eet van alles, maar kies meer van het een en minder van het ander. Geef groenten bij iedere maaltijd de hoofdrol. Eet zoveel mogelijk met het seizoen mee en kies voor lokale producten. Varieer uitgebreid met peulvruchten, noten en granen en eet met mate vlees, vis en zuivel. Wees creatief en verspil geen voedsel. Zo ziet het Menu van Morgen van Natuur & Milieu er uit.

Lees meer Ja, ik investeer
CO2-emissies verlagen
Placeholder image

Brabant woont slim

Het energieloket van de gemeente Den Bosch staat voor u klaar, kom snel kijken! Geeft u ook een maandsalaris uit aan energie? Dat kan anders! Met isolatie bespaart u geld, is uw huis 's winters warm en 's zomers lekker koel. Zonnepanelen? Ook dat is een goede investering! Het energieloket van de gemeente staat voor u klaar!

Lees meer Ja, ik investeer
CO2-emissies verlagen
Placeholder image

Het Klimaatplein

Klimaatneutraal willen ondernemen met als eerste vraag: hóe moet ik dat doen? Het Klimaatplein informeert, inspireert en activeert je om de CO2-voetafdruk van je organisatie te verkleinen. Bijvoorbeeld door inzicht te krijgen in het energieverbruik en door te laten zien hoe je energie gaat besparen en duurzame energie opwekken. De diverse online tools voor klimaatneutraal ondernemen bieden praktische handvatten en de nieuwsblog staat vol met concrete cases en inspirerende visies.

Lees meer Ja, ik investeer
CO2-emissies verlagen
Placeholder image

MVO Nederland

MVO Nederland is het grootste duurzame bedrijvennetwerk in Europa. Samen met 2500 ondernemers vormen we een beweging die de overgang naar een nieuwe economie versnelt. Een gezonde economie waarin positieve financiële resultaten samengaan met de zorg voor onze planeet en mensen. We gaan voor maximale impact, nationaal en internationaal.

Lees meer Ja, ik investeer
CO2-emissies verlagen
Placeholder image

FairClimateFund

Reduceer je CO2-uitstoot en geef de allerarmsten een betere toekomst.

Lees meer Ja, ik investeer
CO2 compenseren
Placeholder image

Carbonkiller

CO2-rechten kopen en vernietigen, Carbonkiller maakt het mogelijk.

Lees meer Ja, ik investeer
CO2 compenseren
Placeholder image

Trees for All

Je CO2-emissie compenseren door de aanplant en bescherming van bomen. Trees for All (voorheen Trees for Travel) is een stichting en erkend goed doel met CBF-Keur. Jouw bijdrage voor CO2-compensatie en het planten van bomen investeert Trees for All in de aanleg van nieuw bos en de bescherming van bestaand bos. Deze projecten leveren extra inkomsten op voor de lokale bevolking en dragen bij aan herstel van natuur en milieu. De stichting is opgericht in 1999 en heeft inmiddels al miljoenen bomen en struiken geplant.  

Lees meer Ja, ik investeer
CO2 compenseren
Placeholder image

Bossche Windmolen West

Wil je investeren in het opwekken van je eigen Bossche groene windenergie? De Coöperatieve Vereniging Bossche Windmolen West (Coöperatie BWW) gaat een coöperatieve windmolen realiseren op bedrijventerrein De Rietvelden in ‘s Hertogenbosch. Huishoudens en bedrijven in de omgeving van de windmolen* kunnen lid worden van de coöperatie. Leden ontvangen goedkope, groene en lokaal opgewekte stroom van hun eigen windmolen. En dat zolang deze er staat: minstens 20 jaar. Bosschenaren werken samen aan een schone, duurzame toekomst voor de stad en besparen zo’n 40% op hun stroomrekening. Deelnemers van de coöperatieve windmolen hoeven geen energiebelasting te betalen over de zelf opgewekte stroom. De terugverdientijd van je investering is daardoor ongeveer 6 jaar: vaak beter dan die van zonnepanelen op eigen dak. *in de postcodegebieden 5211, 5212, 5221, 5222, 5223, 5224 en 5231

Lees meer Ja, ik investeer
Windenergie
Placeholder image

CoralGardening

Vastleggen van CO2 door koraalgroei.

Lees meer Ja, ik investeer
Natuurherstel
Placeholder image

Monumentale bomen van de toekomst

Monumentale bomen zijn bijzonder waardevol voor onze natuur en het klimaat. De opname van C02 en de productie van zuurstof is bij één monumentale boom tot meer dan 100 keer groter dan bij een boom in het bos. Het project Monumentale bomen van de toekomst gaat in het najaar van 2019 tientallen bomen planten in de Maashorst gemeenten. Daarvoor is financiële steun van de Provincie Noord-Brabant en de betreffende de gemeenten verkregen. Wij hopen uiteindelijk ook op andere locaties in Noord-Brabant toekomstige monumentale bomen te planten. Bomen zijn van levensbelang voor mensen en dieren. Als deze bomen goede en voldoende ruime groeiplaatsen hebben, kunnen zij tot volle wasdom uitgroeien en daarna jaren met dit beeld blijven pronken. Het worden bomen die meerdere generaties overleven, die iedereen kent van kinds af aan, waar verhalen over worden verteld, herkenningspunten in het landschap zijn en bomen die worden omarmd en gefotografeerd door liefhebbers. Dit worden monumentale bomen genoemd. Wij gaan nieuwe monumentale bomen planten. Hiervoor hanteren we strenge eisen. De boom moet voldoende vrij in het landschap komen te staan. Daarbij wordt de groeiplaats verbeterd, een fysieke afscheiding aangebracht en nazorg uitgevoerd. Ook wordt de boom beleidsmatig beschermd. Zo krijgt de boom ook echt de kans om uit te groeien tot een volwassen en uiteindelijke monumentale boom.

Lees meer
Natuurherstel

Categorie├źn projecten

We hebben de projecten ondergebracht in vier categorieën om het zoeken te vergemakkelijken. Deze categorieën zijn:

- projecten gericht op het terudringen van de eigen CO2-emissies;

- projecten gericht op het compenseren van de eigen CO2-emissies;

- projecten gericht op windenergie;

- projecten gericht op natuurherstel.